top of page

tors 02 nov.

|

Kollektivet Livet Bar & Scen

Bokrelease — RÅPUNK | Fri entré och garanterat mingel!

Releasefest för den nyss utkomna boken Råpunk – The Birth of Swedish Hardcore 1981 – 1989.

Bokrelease — RÅPUNK | Fri entré och garanterat mingel!
Bokrelease — RÅPUNK | Fri entré och garanterat mingel!

TID OCH PLATS

02 nov. 2023 18:00 – 03 nov. 2023 23:00

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

Releasefest för den nyss utkomna boken Råpunk – The Birth of Swedish Hardcore 1981 – 1989. Boken är skriven av DAVID ANDERSSON och ges ut av det nystartade förlaget NOGOOD. Festen är ett samarrangemang med Trauma fanzine.

Under kvällen presenterar författaren arbetet med boken Råpunk – The Birth of Swedish Hardcore 1981 - 1989, från idé till verklighet. Dessutom gästas scenen av ett halvdussin personer som alla utgjort en del av den svenska råpunkscenen under 80-talet. Dessa har bland annat varit aktiva som musiker, fanzineredaktörer, skivutgivare etc och har således en unik inblick i scenen. Nu får de möjlighet att berätta om deras personliga erfarenheter av det svenska 80-talet och råpunkscenen i synnerhet.

Det kommer finnas bar (tyvärr ingen Kir!) och den bästa svenska årgångsråpunken kommer att spelas i högtalarna. Boken och fanzinet Trauma kommer att gå att köpas på plats.

Om boken:

Boken Råpunk dokumenterar den svenska råpunkscenen mellan åren 1981 – 1989. Den svenska råpunkvågen inspirerades av band som DISCHARGE, CRASS och DEAD KENNEDYS och utlöste en ursinnig, unik musikalisk och visuell attack som fortfarande påverkar och influerar punkfans världen över.

Råpunk fångar scenens anda och energi genom att publicera unika foton på band som ANTI-CIMEX, ASOCIAL, DISARM, HUVUDTVÄTT, MISSBRUKARNA, MOB 47, .MODERAT LIKVIDATION, RAPED TEENAGERS, RÖVSVETT, SKITSLICKERS, SVART SNÖ, TOTALITÄR och många fler. Boken dokumenterar också de som gick på spelningar, organiserade demonstrationer och husockupationer, gav ut fanzines, skivor och kassetter - alla vilka representerade minst lika viktiga kreativa och ideologiska delar av scenen.

Råpunk innehåller också ett stort antal fanzines, posters, skiv- och kassettomslag vilka fångar råpunkscenens råa, expressiva och viktiga Do It Yourself-design och filosofi.

För mer info:

www.nogood.world

instagram.com/trauma_zine/

_______________________

Lämna väskan hemma ❤️  

Från och med 1 november 2023 har Polisen infört ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige, detta påverkar även dig när du besöker oss på Kollektivet Livet Bar & Scen. Du kan tyvärr inte hänga in din väska i garderoben.  För mer info och FAQ → surfa in på Polisen.se.

DELA DETTA EVENT

bottom of page