top of page

lör 05 nov.

|

Södermalm

Diamond Dogs + Tears + Velvet Insane

DIAMOND DOGS firar 30 år med en konsertfest i Stockholm, med sig har dom Tears och Velvet Insane!

Diamond Dogs + Tears + Velvet Insane
Diamond Dogs + Tears + Velvet Insane

TID OCH PLATS

05 nov. 2022 17:30 – 06 nov. 2022 01:00

Södermalm, Stadshamnen 26, 116 45 Stockholm, Sweden

OM EVENEMANGET

**DIAMOND DOGS + TEARS + VELVET INSANE**

Rockgruppen **DIAMOND DOGS** firar 30 år med en konsertfest i Stockholm.

Nyss hemkomna från en tre veckors turné i Spanien bestämde DIAMOND DOGS spontant att de ville göra en extra exklusiv turnékonsert i Sverige, så då föll valet på arrangören Porter & Thorells Syndrom och nya konserthallen Terminalen. Sagt och gjort!

**DIAMOND DOGS** släppte i våras sin fjortonde studio-LP, dubbelalbumet "Slap Bang Blue Rendezvous", som sedan dess enhälligt hyllats internationellt i såväl dagspress som i Musiktidskrifter (bl.a. i Classic Rock Magazine och Vive Le Rock Magazine) som en av årets bästa rockalbum, och som en av de bästa skivorna gruppen har gjort!

DIAMOND DOGS har alltid turnerat ihärdigt men näst intill uteslutande utanför Sveriges gränser, så det här är alltså ett mycket speciellt och sällsynt tillfälle att se och höra dessa tungt svängande rock'n'roll-eleganter, som i brittisk press under de senaste två decennierna beskrivits som Skandinaviens The Faces.

Med sig till Terminalens Stora Scen har DIAMOND DOGS kvällen till ära de kultförklarade glamrock-hjältarna** TEARS**. Ett stilbildande band som på 70-talet jämfördes och jämställdes med de Engelska giganterna T Rex och Sweet. ”Tidlösa, kaxiga och utmanande” säger Ola Salo om bandet! Historien om TEARS kan ni kolla in på SVT-dokumentären Glam, Sweat & Tears, och de är i dagarna också aktuella med nya singeln/videon ”Gold Digger” samt återutgivning av plattan ”Rosa”.

Öppnar kvällen gör superheta **VELVET INSANE**, Sveriges nyaste glamrock-export. På senaste plattan ”Rock’nRoll Glitter Suit” som producerats av Sulo från DIAMOND DOGS är t.ex också Nicke Andersson och Dregen från The Hellacopters gästmusiker. Detta energiska band har redan hunnit turnera vitt och brett (bl.a. i Storbritannien) och på scenen vet man aldrig vad som kommer att hända!

Gemensamt för kvällens rockfest är att dessa tre grupper samarbetar tätt med distributören/labeln Sound Pollution, och att DIAMOND DOGS och TEARS faktiskt har sitt ursprung i den lilla järnvägsknuten Katrineholm!

**Hard Glam Boogie Delight!**

Varmt Välkomna!

DELA DETTA EVENT

bottom of page