top of page

lör 26 aug.

|

Kollektivet Livet Bar & Scen

Fools Gold efterfest! | Live: Duschpalatset + Gula Blend + Stilla Havet

Ingen fest utan efterfest! Den årliga indiependentfestivalen Fools Gold fortsätter festen på bar och scen efter en heldag utomhus!

Fools Gold efterfest! | Live: Duschpalatset + Gula Blend + Stilla Havet
Fools Gold efterfest! | Live: Duschpalatset + Gula Blend + Stilla Havet

TID OCH PLATS

26 aug. 20:00 – 27 aug. 03:00

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

Fools Gold 2023 efterfest!

20. 00 - 03.00 | 18+

Fri entré före 21, 150 SEK efter

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen (Slussen)

DJs: Nina Elmi (Heaven up here) + Astrid Arnamo & Christian Roman

LIVE

21.30 Stilla Havet

22.30 Gula Blend

23.30 Duschpalatset

Den 26 augusti äger året Fools Gold rum i Tantoluden där akter från några av svenska indiescenens främsta bolag kommer att spela live och skivbolagen sälja vinyler, kassetter m.m.

När musiken i Tanto tystnat fortsätter kvällen på fantastiska Kollektivet Livet Bar & Scen med tre fantastiska liveband och DJs hela natten lång. Ses där!

Mer info på www.foolsgold.se

Om banden

Duschpalatset [Startracks]

Duschpalatset är lika delar humor och allvar, lika delar skrammel och skönsång. Sprungna ur Umeås tradition av gitarrstök har Duschpalatset sedan debuten 2017 hunnit med att släppa albumen ”Vinnarmusik” och “Baby” och spela runt på landets indieklubbar. Med texter skrivna som om de vore små Lukas Moodyson-manus i hyperhastighet, tonsatt av svensk skramlig heartland-pop med filtvarma syntmattor, har Viktor, Alva, Carro och Nike fått ett eget litet hörn på den svenska musikhimlen. Efter förra årets turnéer i både Sverige och Storbritannien med The Wannadies håller bandet just nu på att arbeta på nytt material som snart ser dagens ljus.

Gula Blend [Rama Lama Records]

Döpta efter det ökända cigarettmärket har Gula Blend sedan bildandet 2019 snabbt gjort sig ett namn som ett av landets mest upplyftande och kaotiskt charmiga liveakter. Genom sin energiska indie/garage rock/pop visualiserar Gula Blend den råa vardagen, bra och mindre bra relationer samt den enkla konsten i att prokrastinera sitt välmående.

I december 2020 släpptes debutalbumet 'Inte idag' som över åtta kvicka, direkta och farligt beroendeframkallande spår är en perfekt introduktion till ett band vars skeva men melodiska sound känns bekant och nytt på samma gång. Bandet nominerades efter släppet till årets nykomling på Manifestgalan. Debuten följdes i juni 2022 upp av 'Allt har hänt', ett album där man polerat det direkta DIY-soundet från debuten men behållit samma känsla och inlevelse.

Stilla Havet [Novoton]

Trion Stilla Havet har sedan debuten 2016 bjudit på laser, rök och skapa synthar. 2023 är man aktuella med kommande albumet 'Natten' som är Stilla Havets fjärde fullängdsskiva. Tillsammans med Christian Gabel som medproducent tar 'Natten' sitt uttryck med skarpa melodier och drivande rytmer i en samtida riktning och befäster sin position som Sveriges nyaste nya våg och vassaste skildrare av vår vandring mot slutet.

Arrangeras i samarbete med Sensus studieförbund och med stöd från Stockholms stad.

DELA DETTA EVENT

bottom of page