top of page

lör 12 nov.

|

Södermalm

Johnny Moped (UK) + Bitchboys + The Hymans

Legendariska Johnny Moped kommer till Stadsgårdsterminalen, med sig har dom Bitchboys och The Hymans

Johnny Moped (UK) + Bitchboys + The Hymans
Johnny Moped (UK) + Bitchboys + The Hymans

TID OCH PLATS

12 nov. 2022 17:30 – 13 nov. 2022 01:00

Södermalm, Stadshamnen 26, 116 45 Stockholm, Sweden

OM EVENEMANGET

Johnny Moped, Bitch Boys och The Hymans

Johnny Moped är ett proto-punkband från London som huvudsakligen var aktivt mellan 1974 och 1978 De är en viktig länk mellan brittisk pubrock och den första vågen av punkrock i slutet av 1970-talet. Musiken har beskrivits som kaotisk, men melodisk pubrock med aggressiv punkattityd med konstiga till surrealistisk låtstruktur.

De var bland de första banden som spelade på den nyöppnade Roxy , Storbritanniens första klubb på den då växande punk-scenen. Bandet har haft många prominenta medlemmar som t.ex. Raymond Burns som lämnade bandet för att bilda The Damned och Chrissie Hynde, som är huvudpersonen i Pretenders.

Sedan 2015 har den ständige bandledaren och sångaren Paul Halford hållit liv i bandet. De spelade tidigare i år på Rebellionfestivalen i Blackpool och nu besöker de Stockholm.

https://desv.abcdef.wiki/wiki/Johnny_Moped

Spotify

https://open.spotify.com/artist/4FVwX9tUubRxgJAGqSyB1j?si=9F8zF6XbQzq0QSQpcfFvkA

Bitch Boys

Bitch Boys är ett svenskt punkband från Stockholm som bildades 1978 och splittrades 1981 efter en mängd låtsläpp. De återförenades igen 1994 och spelade in alla gamla låtar på nytt på ett samlingsalbum som heter - Vi är trötta på att vara bäst. Namnet på bandet är så klart en travesti på Beach Boys.

Bitch Boys består nu av: Frobbe Froman, sång. Max Lorentz, gitarr. Henrik Silfverhjelm, gitarr. Peter Ericson, bas. Johan Christiansson, trummor. Bandet kommer att fortsätta turnera och spela in med denna sättning. Ny singel och video släpptes i november 2021.

Spotify

https://open.spotify.com/artist/2xUWpjCUpkxETjrQz24irp?si=I9N5xRi3TNii3wz9RBXgLg

The Hymans

The Hymans är Dalarnas svar på Ramones och släppte nyligen skivan Hybrids. De har hållit fanan högt sedan 1993 och stadigt spelat live och gett ut skivor sedan dess, där de flesta skivor spelats in hos Birdnest Records eller i Studion hos Peter Tägtgren från Pain.

Under en europaturné träffade man Dee Dee Ramone i Amsterdam som fick ett ex. av Hymiliation och lät meddela att om någon skulle gett den till "grabbarna" i Ramones så skulle han bli av med jobbet som deras låtskrivare. Dee Dee skrev tom om bandet i en av sina memoarer - Legend of a rock star.

De är högaktuella med nya skiva Hybris och öppnar upp punkkvällen på terminalen.

Spotify

https://open.spotify.com/artist/3URrwtGzpWDJ2VmExv9Syp?si=y8-xZU21SJ6yN8q6fAkefg

Dessutom så kommer Daldestroi records och öppnar upp en punkshop. För bakgrundsmusiken står Doc Pete.

Varmt välkomna!

DELA DETTA EVENT

bottom of page