top of page

fre 15 sep.

|

Kollektivet Livet Bar & Scen

Live — Big Fish, Crash Nomada & Vera Norea

Svensk punkkväll med folkinslag!

Live — Big Fish, Crash Nomada & Vera Norea
Live — Big Fish, Crash Nomada & Vera Norea

TID OCH PLATS

15 sep. 19:00

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

Biljetter ute nu via Tickster:

secure.tickster.com/c44naefktv73wla

Fredag 15 september 

Dörrar: 19.00

Entré: 250 kr + serviceavgift

Entré i dörren 300 kr

BIG FISH bildades i Uppsala 1988 och började som ett synth/industriband starkt influerat av Berlin-bandet Einstürzende Neubauten men rörde sig med tiden mot både punk, mörk rock och folkton med texter på svenska. De hann med två EP, tre album och över 500 spelningar över hela Sverige inklusive festivaler som Arvika och Hultsfred innan de lade ner 1996. 

Men förra året var det dags att dyka upp igen. Skivan “Kalla döda drömmar" som släpptes i juni 2022 togs emot med stor entusiasm av såväl fans som kritiker, som beskrev den som “En solid, skramlig och sympatisk återkomst, betyg 4/5” (DN) och “Fullständigt originell och ännu starkare än jag vågat vänta mig” (Lira).

CRASH NOMADA har hyllats för sin unika blandning av punk och folkmusik från olika delar av världen. De har jämförts med fartfyllda folkpunkiga akter såsom Gogol Bordello, Levellers och Mano Negra, men de bär också på ett postpunkigt mörker som för tankarna till band som exempelvis Imperiet och New Model Army. Det är dock ett mörker som är fyllt med hopp, värme och gemenskap. Förbered er på en urladdning dansant och elektrifierad folkpunk från ett av Sveriges ösigaste liveband.

VERA NOREA från Sundsvall är del av den unga svenska punkvågen som sångare i bandet Hårdgnissel, men gör som soloartist en mer mångfacetterad typ av melankolisk, mörk och melodiös karusellmusik som inte riktigt liknar något annat. Hennes debutalbum "Carnival Dreams" gavs ut 2021 och beskrevs bland annat som "Utan tvekan årets bästa rockalbum" i recensionerna. Vera Noreas uppträdande med fullt band på Kollektivet Livet Bar & Scen blir ett tillfälle att se en unik svensk artist på väg mot punktoppen.

DELA DETTA EVENT

bottom of page