top of page

ons 17 maj

|

Kollektivet Livet Bar & Scen

Live — Daghem | Releasefest & fri entré!

Äntligen livemusik på terrassen och dessutom releasefest!

Live — Daghem | Releasefest & fri entré!
Live — Daghem | Releasefest & fri entré!

TID OCH PLATS

17 maj 2023 17:00 – 18 maj 2023 01:00

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

Det experimentella projektet DAGHEM, som blandar alt-r&b, hiphop och indie, har under hösten uppmärksammats för singlarna “Curb” och “Me Vs You”. Nu är de aktuella med sin självbetitlade debut-EP som släpptes 12 maj via The Satchi Six. En femspårig EP som visualiserats i ett svenskt forskningslabb tillsammans med Mats Udd - regissören bakom First Aid Kit’s videos de senaste 12 åren. I samband med EP-släppet ger Daghem även ut en livesession som spelats in med hjälp av ett leksakståg.

Med rötter både i London och Stockholm består Daghem idag av ett varierande antal medlemmar och om det är ett band, en grupp eller ett producenthus är det fortfarande ingen som kan svara på. Startskottet var en konversation med Ludwig Göransson som gav nog med självförtroende att skapa något eget. Sagt och gjort. Efter några års experimenterande var debuten klar.

Resultatet blev en självbetitlad EP på fem spår som blandar trummaskiner och samplade breakbeats, hårdvarusynthar som Moog Subsequent, Juno 106 och Korg Minilogue, Rickenbacker-bas, ambienta gitarrer och stråk som tillsammans skapar en kontemporär ljudbild och som tydligt lånar från 00-talets HipHop, 10-talets indie och 20-talets alternativa rnb-ikoner likt Dijon, Mk.gee, Steve Lacey och King Krule. En skiva full av influenser från musiken de själva växt upp med.

Lyssna: https://spoti.fi/42Wr5bm

DELA DETTA EVENT

bottom of page