top of page

tors 18 maj

|

Kollektivet Livet Bar & Scen

Live — Duschpalatset & Ruin

Hyllat gitarrstök från Umeå tillsammans med melankoliska synthar live på Kollektivet Livet Bar & Scen!

Live — Duschpalatset & Ruin
Live — Duschpalatset & Ruin

TID OCH PLATS

18 maj 2023 19:00

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

Biljetter ute nu! 

secure.tickster.com/sv/rl8a7v145dydbk8

___________________

Duschpalatset 

Sprungna ur Umeås tradition av gitarrstök har Duschpalatset sedan dess hunnit med att släppa albumen ”Vinnarmusik” och “Baby” och spela runt på landets indieklubbar. Under våren mötte bandet storpublik från Skellefteå i norr till Malmö i söder som öppningsakt på indielegendarerna The Wannadies återföreningsturné och dubbades av Sydsvenskan till “ett av Sveriges mest intressanta band just nu”. Fullängdaren Baby, som släpptes i november förra året, hyllades av kritikerkåren och hjälpte Duschpalatset utmejsla sin position som det skramliga gitarrstökets allra finaste företrädare. I en tradition av excellenta indieband från landets norra delar är Duschpalatset den senaste i raden av pärlor. Nyhetsmorgon tyckte att Duschpalatset såg gulliga ut. Själva beskriver de sin musik som farlig, i ordets allra finaste bemärkelse.

Lyssna: https://spoti.fi/3MVjlla

Ruin 

Den som varit på liveshower inom Stockholms alternativa musikscen den senaste tiden har nog inte missat Ruin och deras intensiva liveframträdanden.

Som ett sorgset rop från underjorden som letar sig upp genom betongen, kommer känslomässig mörk sång fram ur högtalarna och möts av melankoliska syntar och hypnotiska trummor. New-wave, goth och synth-pop. Zackarias Elwin på sång/ synth, Josefin Lyzwinski på trummor och Fabian Grytt gitarr/bas.

Lyssna: https://spoti.fi/3LdYFDN

DELA DETTA EVENT

bottom of page