top of page

mån 18 mars

|

Stadsgårdsterminalen

Live — Giant Rooks

Tyska Giant Rooks på turné med sin unika indiepop med elektroniska element!

Live — Giant Rooks
Live — Giant Rooks

TID OCH PLATS

18 mars 2024 19:00

Stadsgårdsterminalen , Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

GIANT ROOKS

Den tyska kvintetten Giant Rooks var inte mer än pojkspolingar när de gjorde entré på den internationella musikscenen i mitten av 10-talet. Först 2020 gav de ut sitt debutalbum ”Rookery”. Men de fem spenderade inte den senare delen av det förra årtiondet på latsidan. Under dessa år släppte de flera EP:s och deras febrila turnerande kom att göra dem kända som ett helt lysande liveband. 

Rutinen till trots har ungtupparna från tyska Hamm ännu tiden för sig. De är bara i början på sin vandring, som går i fotstegen av sådana som Tame Impala, Bon Iver, James Blake och Two Door Cinema Club. Ett slags klassisk indiepop smyckad med det där lilla, men helt avgörande, extra. En lika brittiskt- som amerikanskt präglad gitarrock, med dörren öppen till både elektronisk musik, konstrock och folkmusik. Ingalunda en unik mix. Men med sinnrik hantverksskicklighet och stringens har Giant Rooks likväl lyckats ge form åt ett helt eget sound i en genre där det egentligen borde vara omöjligt.  

__________________________

Biljetter via Tickster 

Åldersgräns 18 år (13+ i målsman sällskap)

Konserten arrangeras av FKP Scorpio.

_______________________

LÄMNA VÄSKAN HEMMA ♥

3/11 2023 beslutade Polismyndigheten om nästan totalt väskförbud på större evenemang i Sverige. Vi på Kollektivet Livet Bar & Scen tillåter därför endast mindre väskor MAX lika stora som ett A4-papper, 29.7 cm x 21 cm på alla våra evenemang. Alla väskor genomsöks, inga väskor tillåts hängas in i garderoben. För mer info surfa in på Polisen.se

DELA DETTA EVENT

bottom of page