top of page

lör 22 apr.

|

Kollektivet Livet Bar & Scen

Live — Johnny Moped (UK) + Bitchboys + The Hymans

Yes, mera punk! Missa inte när Johnny Moped, Bitchboys och The Hymans spelar kl 19.30 22:a April, här på Stadsgårdsterminalen. Insläpp kl 18.30. Konsert kl 19.30

Live — Johnny Moped (UK) + Bitchboys + The Hymans
Live — Johnny Moped (UK) + Bitchboys + The Hymans

TID OCH PLATS

22 apr. 18:30

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

--> BILJETTER KÖPER DU HÄR

JOHNNY MOPED: 

Ett proto-punkband från London som huvudsakligen var aktivt mellan 1974 och 1978. De är en viktig länk mellan brittisk pubrock och den första vågen av punkrock i slutet av 1970-talet. Musiken har beskrivits som kaotisk, melodisk pubrock med aggressiv punkattityd och konstig till surrealistisk låtstruktur.

De var bland de första banden som spelade på den nyöppnade Roxy, Storbritanniens första klubb på den då växande punkscenen. Bandet har haft många prominenta medlemmar som t.ex. Raymond Burns som lämnade bandet för att bilda The Damned och Chrissie Hynde, som är huvudpersonen i Pretenders.

Sedan 2015 har den ständige bandledaren och sångaren Paul Halford hållit liv i bandet. De spelade tidigare i år på Rebellionfestivalen i Blackpool och nu besöker de Stockholm.

BITCHBOYS: Svenskt punkband från Stockholm som bildades 1978 och splittrades 1981 efter en mängd låtsläpp. De återförenades igen 1994 och spelade in alla gamla låtar på nytt på ett samlingsalbum som heter "Vi är trötta på att vara bäst". Namnet på bandet är så klart en travesti på Beach Boys.

Bitch Boys består nu av Frobbe Froman (sång), Max Lorentz (gitarr), Henrik Silfverhjelm (gitarr), Peter Ericson (bas) och Johan Christiansson (trummor). Bandet kommer att fortsätta turnera och spela in med denna sättning. Senaste singel och musikvideo släpptes i november 2021.

THE HYMANS: Dalarnas svar på Ramones och släppte nyligen skivan "Hybrids". De har hållit fanan högt sedan 1993 och stadigt spelat live och gett ut skivor sedan dess. De flesta skivor har spelats in hos Birdnest Records eller i Studion hos Peter Tägtgren från Pain.

Under en Europaturné träffade man Dee Dee Ramone i Amsterdam som fick ett ex. av Hymiliation och lät meddela att om någon skulle gett den till "grabbarna" i Ramones så skulle han bli av med jobbet som deras låtskrivare. Dee Dee skrev t.o.m. om bandet i en av sina memoarer - "Legend of a rock star".

The Hymans är högaktuella med nya skiva Hybris och öppnar upp punkkvällen på Stadsgårdsterminalen.

Dessutom så kommer Daldestroi records och öppnar upp en punkshop. För bakgrundsmusiken står Doc Pete.

Varmt välkomna!

INFO: Insläpp kl 18.30. Konsert kl 19.30.

DELA DETTA EVENT

bottom of page