top of page

fre 26 maj

|

Kollektivet Livet Bar & Scen

Live — Low-Res, World Gym & Urkona

Välkommen till en pangkväll med tre hypade band som vidrör genres som spacerock, new wave 90-talets ambientgitarrer och mycket mycket mer.

Live — Low-Res, World Gym & Urkona
Live — Low-Res, World Gym & Urkona

TID OCH PLATS

26 maj 19:00

Kollektivet Livet Bar & Scen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

Biljetter ute nu! https://secure.tickster.com/nz8544xw9d73fwg

Low-Res 

Stockholmsbaserade duon LOW-RES skriver pulserande poplåtar influerade av 90-talets ambientgitarrer och analoga syntar. LOW-RES debuterade 2021 med fullängdsalbumet “Varför” med gästspel av bland annat Jukka Rintamäki (Silverbullit) och Per Nordmark (Fireside). En uppmärksammad fyraspårig EP “Du å ja” följdes upp 2022 som hade ett mer 80-tals influerat ljudlandskap med analoga trummaskiner och svenska texter. I vår släpper de syskonplattan “Därför” där de två albumen fysiskt kombineras i speciell dubbelvinylrelease.

Lyssna: spoti.fi/3n0igOd

Urkona 

Urkona är Johan Hinders (från Audionom) på Sång & Synt, Kelly Wedin Stormare (Moon City Boys) på Gitarr, David Lindkvist (Ceasars Palace) på Bas och Daniel Gamba (South Ambulance) på trummor. Musiken rör sig i gränslanden mellan New Wave och Space Rock. ”Flera av oss har ett stort intresse för ockultism, sägner och folklore och därför passade den absurda sägnen om Urkona bra som bandnamn” /Johan Hinders. Urkona släpper video och singel i vår i samband med spelningen på Kollektivet Livet Bar & Scen.

World Gym 

World Gym är tre local heroes; Luciano, Fredrik och Jon. De bestämde sig för att dechiffrera de oklara signalerna från rock, dansband, goth, punk, pop, dub och coldwave som de kanaliserat till varandra från dag ett. De behövde inte spendera alltför många timmar för att uppnå perfekt sonisk synergi, vilket resulterade i deras första hög med låtar. Deras debut-EP innehåller ett par svårmodiga allsånger förklädda till romantisk bruksmusik och en eterisk slasher. Vännernas boll var i rullning. Därefter släpptes singeln I Believe in Love, och nu under våren 2023 släpps två nya singlar. World gym fångar för närvarande sin ”Emotional biker music” på band för sitt stundande debutalbum.

Lyssna: spoti.fi/3N1SFPu

DELA DETTA EVENT

bottom of page