top of page

tors 08 juni

|

Terrassen

Live på terrassen Natalie Lindh & Gåsarna (Live) - Låt en kvinna leva, releaseparty

Singelreleasefest för Natalie Lindh som släpper nya låten "Låt en kvinna leva"! Och bakom spelarna finner ni fantastiska Ethnosphere!

Live på terrassen Natalie Lindh & Gåsarna (Live) - Låt en kvinna leva, releaseparty
Live på terrassen Natalie Lindh & Gåsarna (Live) - Låt en kvinna leva, releaseparty

TID OCH PLATS

08 juni 17:00 – 09 juni 00:30

Terrassen, Stadsgårdsterminalen, 116 45 Stockholm, Sverige

OM EVENEMANGET

Natalie Lindh virvlade in på den svenska musikscenen under 2020 med spåret “Enkelt att fastna”. Sedan dess har hon hunnit släppa en rad singlar, “Ett svin”, ”Greta Garbos torg” och ”Galen” heter några av dem. Tillsammans med sitt eminenta band Gåsarna befinner sig Natalie i studion och skriver på debutalbumet som släpps i höst, och under sommaren 2023 väntas flera livespelningar.

Under kvällen kommer vi få höra ”Låt en kvinna leva” – en stark låt som har spelats varm på Natalies Lindhs konserter redan från start och blivit en storfavorit bland hennes hängivna fanskara. ”Låt en kvinna leva”, är ett stridsrop för kvinnlig frihet - om att bryta sig loss från alla ramar kvinnan hålls inom, begränsningar och våldet hon utsätts för, samt hennes kropp som ständigt kontrolleras och bedöms. Den kaxigt feministiska lyriken på spåret ramas in av ett något ambivalent men samtidigt uppkäftigt gitarriff uppbackat av Natalies band Gåsarna, på stämmor. Om ”Låt en kvinna” leva säger Natalie:

Det här är en låt om kvinnlig frihet. Ett högt rop för alla kvinnor i hela världen. Ingen kan bestämma vad vi ska ha på oss eller vad vi ska göra med vår kropp. Jag vill att när man lyssnar på "Låt en kvinna leva" så ska man känna sig fri, känna sig stark och aldrig tystas ner. Fyfan, låt en kvinna leva!

Natalie och hennes Gåsar är någonting som ska upplevas live på scen. De skapar fenomenal musik som väcker känslor av nostalgi samtidigt som det är något helt nutida där Natalie har en fantastisk egenskap att blanda vemodig visa med det nya svenska popsoundet. Hennes texter skildrar sylvasst och pricksäkert tankar från en ung kvinnas perspektiv.

Läs intervjun med Natalie Lindh som Nöjesguiden gjorde mars i år där hon själv berättar om sitt artisteri och om kommande albumet “Låt en kvinna leva”: https://ng.se/.../natalie-lindh-lat-mig-leva-sa-hittar...

Lyssna på Natalie Lindh på Spotify: https://shorturl.at/dfqE9

DELA DETTA EVENT

bottom of page