top of page

tis 23 maj

|

Kroppens Hus

METROPOL — Sci- fi ~ Immersiv Scenkonst ~ Utställning

Missa inte vårens mest immersiva scenkonstupplevelse! Fem föreställninngar i veckan som utspelar sig 100 år i framtiden.

METROPOL — Sci- fi ~ Immersiv Scenkonst  ~ Utställning
METROPOL — Sci- fi ~ Immersiv Scenkonst  ~ Utställning

TID OCH PLATS

23 maj 2023 19:00 – 21 juni 2023 19:00

Kroppens Hus, Kroppens hus c/o Stadsgårdsterminalen

OM EVENEMANGET

Metropol är en nyskriven dystopi, immersivt scenkonstverk och utställning som handlar om evigt liv, dödslängtan och om sörjbara kontra överflödiga kroppar. 

Biljetter och mer info: https://billetto.se/e/metropol-biljetter-823235

En vårkväll 2023 står du någonstans på Södermalm. Du har packat väskan, mobilen är laddad, nedräkningen har börjat. Du är på väg. Kanske blir denna kväll sista kvällen av ditt liv så som du känner till det? Du har blivit antagen som rekryt till Metropol.

Ett teater-lajvish-adventure på vandring genom Stockholm och på plats i Stadsgårdsterminalen. En sci-fi skröna som bit för bit tar över din vardagsverklighet. En scenkonstupplevelse mellan såpopera och grekiskt drama, mellan utopisk dröm och fysisk realitet. I ett berättande som rör sig från ljudvandring på stan till immersivt scenkonstverk i Stadsgårdsterminalen, tar du dig genom inglasade trapphus och hemliga undersökningsrum, in i Metropol, och lär känna dess invånare, dess möjligheter och dess problem. Scenkonstplattformen Svärmen skapar tillsammans med Kroppens hus och Kollektivet Livet/Stadsgårdsterminalen ett mustigt, absurt, platsspecifikt scenkonstverk.

Stadsgårdsterminalen är utvärderingscentralen och slussen in till drömsamhället Metropol. Här jobbar guiderna: Evita, Bastian, John och Nelly som möter potentiella nya medborgare och lotsar dessa genom utvärderingsprocessen. Stämningen är fylld av förväntan och nerver inför mötet av dagens grupp av nya rekryter.  I Metropol lever man för evigt i en tillvaro av nöjen och lustar. Barnafödande är förbjudet pga risk för överbefolkning. Men bakom fasaden har den svarta marknaden för köp av olagliga biologiska barn blivit allt mer lukrativ. Befolkningen i Metropol har dessutom på ett mystiskt sätt börjat decimeras. Vilka är de där smutsiga personerna som allt oftare syns till vid ingångarna till bortglömda byggnader och övergivna tunnelbaneperronger? En av dem är Assandra, en förrymd organdonator-klon som letar efter sitt försvunna barn.

Koncept, manus och regi: Joséphine Wistedt.

Ensemble: Bianca Cruzeiro, Victor Ström, Ana Stanišić, Rickard Hasslinger.

DELA DETTA EVENT

bottom of page