top of page

tors 13 apr.

|

Kroppens Hus

Samtal — ÄGG, om fruktbarhet, provrör och medicinhistoria

Det är 45 år sedan den första människan föddes med hjälp av IVF. Men hur mycket vet du om hur den processen går till? Och vad fanns det för föreställningar kring hur barn blev till förr i tiden?

 Samtal — ÄGG, om fruktbarhet, provrör och medicinhistoria
 Samtal — ÄGG, om fruktbarhet, provrör och medicinhistoria

TID OCH PLATS

13 apr. 2023 18:00 – 14 apr. 2023 19:30

Kroppens Hus, Kroppens hus c/o Stadsgårdsterminalen

OM EVENEMANGET

Boka fribiljett HÄR: billetto.se/e/agg-ett-samtal-om-fruktbarhet-provror-och-medicinhistoria-biljetter

Visste du att hönsägg varit centrala i vår förståelse av embryoutveckling? 

Innan vi hade tekniken för att se hur det ser ut inne i gravidas magar, så använde forskarna äggkläckningsmaskiner för att göra kvalitativa gissningar kring hur foster utvecklades. Det har hänt rätt mycket i reproduktionsmedicinen sedan dess, inte minst har provrörsbefruktningen varit revolutionerande för ofrivilligt barnlösa. Det är 45 år sedan den första människan föddes med hjälp av IVF. Men hur mycket vet du om hur den processen går till? Och vad fanns det för föreställningar kring hur barn blev till förr i tiden?

Såhär i påsktider tar vi greppet på fruktsamhet, och pratar ägg, embryon och provrör tillsammans med Eva Åhrén (verksamhetschef för Medicinens historia och kulturarv vid Karolinska Institutet och forskare i medicin- och vetenskapshistoria) och Kenny Rodriguez-Wallberg (universitetslektor, docent och läkare inom reproduktionsmedicin/infertilitet).

Modererar gör Anna Nordlander, infektionsläkare och initiativtagare, och Edda Edlund, skådespelare.

DELA DETTA EVENT

bottom of page