top of page
Konsten

På Stadsgårdsterminalen är konsten i alla dess former något som vi vill främja. Utöver den programmerade scenkonsten som sker på husets olika scener, försöker vi ta tillvara på alla mellanrum och ytor som finns för att ge plats för så mycket konst som möjligt.

Vi kom in i huset med visionen att tillföra staden ett till kulturhus för att komplettera med en plats för konst och kultur med särskilt fokus på det nyskapande och innovativa. Här är mellanrummen lika värdefulla som finrummen och det mest programmerade får samsas med det mest fria. Familjärt och oväntat är de två ord som ständigt återkommer, både när andra beskriver platsen och när vi själva beskriver den plats vi vill skapa.

Mycket av konsten i konstsamlingen har tillkommit under vårt residensprogram för konstnärer, STAIR (Stadsgårdsterminalens artist in residence) där utvalda konstnärer får lön och materialbudget för att skapa och presentera konst i huset. Vernissage för vårt första STAIR hölls i maj 2023 och denna form för samarbete med konstnärer har garit så givande att vi ser fram emot flera nya omgångar. Så håll ögonen öppna, både efter nya vernissaget, men även väl på plats då det finns mycket att upptäcka.

VR3.JPG
Skärmavbild 2023-04-04 kl. 12.49.34.png
8231d929-6eaa-4e79-b704-e025a1ec8a87.JPG
bottom of page