top of page

NYHETSBREV #4(?)


Hej!


“Det funkar!“...är en känsla som har infunnit sig så många gånger nu på sistone. Terrassen är tillgänglig och öppen för alla 4 gånger i veckan, besökare kommer dit och möts av passionerat gung, utsikt och närheten till vattnet. Andra kommer för att se Metropol, Svärmen/Kroppens Hus nya lager konst av immersiv teater som börjar på stan och slutar på…(som för övrigt är så jävla bra). Eller så kommer besökare ut med stela ryggar från en effektiv dags workshop i ett konferensrum för att sen sugas in i en klubb, utställning eller konstvisning i ett trapphus alternativt uppleva någon av alla konserter, hemliga eller publika, som avlöser varandra på Stora Scenen.

Vårt första STAIR-program (Stadsgårdsterminalens Artist In Residence) är nu avslutat och dessa dryga två månader har påverkat platsen, medverkande och oräkneliga fler på ett fantastiskt sätt. Vi är mäkta stolta över att ha kunnat ro detta i hamn och resultatet syns och upplevs bäst i några av de verken som Ni kan ta del av på plats. Detta kommer även inom kort att presenteras på hemsidan, work in progress!


Saga Arbman fotad i trapphuset tillsammans med sitt verk som gjordes under STAIR 2023. Till höger ett urklipp från föreställningen Metropol.FRÅGAN Jag tror vi sitter på Sveriges största frågetecken just nu. Bokstavligen. Med allt vad det kan stå för, så kan kan det för oss vara att finnas eller ej. På vårt tak finns nämligen ett mäktigt stort rosa frågetecken att beskåda. Ett verk av Maja Spasova. Det lämnar ju en del frågor efter sig. Och för att göra en personlig reflektion så talar detta verk för allt vad vi står i på denna platsen. Både innanför och utanför våra väggar. Vi är överväldigade av alla glada tillrop, ryggdunkar och uppmuntran som vi får i takt med att det vi gör och levererar kommuniceras ut och upplevs. Positivitet från familj, besökare, vänner och bekanta, kollegor och random folk på stan. Även så från beslutsfattare och makthavare. I stort sett har varenda förvaltning, politiker och tjänsteperson uttryckt sitt stöd, och fastighetsägare och kulturförvaltning likaså. Så nu håller vi tummarna så de vitnar och ser fram emot att få avtalet förlängt förbi februari. Och att frågetecknet efterföljs av ett lika redigt utropstecken!


Nya Fire! Orchestra på terrassen strax innan gig nere på bar & scen.PROGRAMMET

För att återgå till peppen inledningsvis behöver jag bara slänga ett öga på vårt program. Jag rekommenderar alla att fånga föreställningen Metropol medan det går att boka in minst en konsert och ett terrasshäng inom kort.

Tre tips:

  1. Terrassen! Onsdag t.o.m. lördag mellan 17-22 för att njuta av platsen som bara blir finare och finare. Drink, utsikt och festivalvibb.

  2. Metropol! För att du vill söka evigt liv och uppleva omslutande scenkonst när den är som bäst.

  3. Club WOZA på terrassen - (Afia Festival 2023) Afrikansk musikfest

Aldrig har risken för att få uppleva något nytt och spännande varit så stor som nu!

Bianca Barcks poesi skrivet på vårt lilla röda hus på terrassen, en av flera konstverk som gjordes under STAIR 2023.


AVSLUTNINGSVIS Varannan glass och varannan vatten!

Varma hälsningar två rimliga stenkast från Slussen,

/ Andreas & Kollektivet Livet


bottom of page