top of page
Vårt residensprogram

STAIR är Stadsgårdsterminalens residens för konstnärer, en vistelse där alltifrån poeter till ljuskonstnärer har förverkligat sina konstnärskap i samspel med platsen. Stadsgårdsterminalen drivs av kulturbyrån Kollektivet Livet, med syfte att tillföra staden en plats som saknas: En plats där ett brett program med mångsidigt innehåll ska kunna ge besökare både det förväntade och det överraskande!

”Här lämnar vi vardagen” står sedan tidigare skrivet i huvudentrén – ett motto som STAIR 2023 återbrukade i ambitionen att fortsättningsvis utveckla Stadsgårdsterminalen till en ny och spännande mötesplats för konst och kultur i Stockholm. Konstnärerna arbetade platsspecifikt och genom sina processer utvecklade de sig själva, sitt verk och platsen – med allt vad det innebär att påverka och låta sig påverkas. Allt detta bidrar till vårt mål med STAIR, nämligen att kunna erbjuda besökare spännande berättelser och upplevelser som bär koppling till huset och platsen. Vi hoppas också att STAIR som residensprogram och konsten som skapats resulterar i nya intressanta möten mellan människor! I STAIR 2023 deltog dessa konstnärer: Bianca Barck (poet/skribent), Isabelle Friberg (animatör), Jenny Forsgren (audiovisuell konstnär), Jonas Johansson (ljuskonstnär), Saga Arbman (illustratör och visuell konstnär), Svante Pettersson (ljuskonstnär). Projektet genomfördes med stöd av Kulturrådet.

Deltagare våren 2023

Svante Pettersson
Ljuskonstnär
Jonas Johansson
Ljuskonstnär
Jenny Forsgren
Audiovisuell konstnär
Isabelle Friberg
Animatör
Bianca Barck
Poet/Skribent
Saga Arbman
Illustratör/Visuell konstnär
Svante Pettersson
Ljuskonstnär
Jonas Johansson
Ljuskonstnär
Jenny Forsgren
Audiovisuell konstnär
Isabelle Friberg
Animatör
Bianca Barck
Poet/Skribent
Saga Arbman
Illustratör/Visuell konstnär
Är du en textilkonstnär, en doftkonsult eller kanske en botaniker? Eller är du någon helt annan sorts kreatör med en önskan om att skapa och sprida din konst hos oss på Stadsgårdsterminalen? Oavsett vilket, håll utkik efter utlysning till nästa STAIR på våra sociala medier!
bottom of page