top of page
Vårt residensprogram

STAIR (Stadsgårdsterminalens Artist In Residence) är Stadsgårdsterminalens residens för konstnärer, en vistelse där alltifrån poeter till ljuskonstnärer har förverkligat sina konstnärskap i samspel med platsen.

stairstairgrå_2x_edited.png

Stadsgårdsterminalen drivs av kulturbyrån Kollektivet Livet, med syfte att tillföra staden en plats som saknas: En plats där ett brett program med mångsidigt innehåll ska kunna ge besökare både det förväntade och det överraskande.”Här lämnar vi vardagen” står sedan tidigare skrivet i huvudentrén – ett motto som STAIR 2023 återbrukade i ambitionen att fortsätta utveckla Stadsgårdsterminalen till en ny mötesplats för konst och kultur i Stockholm. Konstnärerna arbetade platsspecifikt och genom sina processer utvecklade de sig själva, sitt verk och platsen – med allt vad det innebär att påverka och låta sig påverkas. Allt detta bidrar till vårt mål med STAIR, nämligen att kunna erbjuda besökare spännande berättelser och upplevelser som bär koppling till huset och platsen. Vi hoppas också att STAIR som residensprogram och konsten som skapats resulterar i nya intressanta möten mellan människor!

 

Projektet genomfördes med stöd av Kulturrådet.

Vår kulturchef Andreas Blom, och deltagarna Bianca Barck och Isabelle Friberg på terrassen på bild från DN Kultur:s artikel om STAIR.

Deltagare våren 2023
17.png
18.png
15.png
16.png
bianca.png
14.png
bottom of page