top of page

Vår konstsamling 

På Stadsgårdsterminalen är vår ambition att vara en levande plats för kultur. En ingrediens i detta är att vi är vän med det föränderliga och oväntade, där synergier och förslag vävs ihop i en kontinuerlig process med det vi programmerar. Detta ger oss en konstant expanderande och mångsidig konstsamling.

I huset har vi därför samlat in och låtit konstnärer skapa många olika sorters konstnärliga uttryck, däribland muraler, videoinstallationer, ljusinstallationer, tavlor, muraldikter, golvmålningar och fönsterdikter. 

 

Eftersom vi tycker att konst bäst uppskattas i spännande kontexter, något som ett hus som Stadsgårdsterminalen erbjuder i överflöd, har vi också spridit konsten över hela huset. Det innebär att det finns väggpoesi utanför den gamla tullen, ljusshower i både bar och trapphus, färgrika klickar på golvet på terrassen och muralmålningar lite här och var. Många av konstverken har kommit till i samband med de konstevenemang som arrangerats i huset, till exempel vid vårt konstnärsresidens STAIR där konstnärerna vid den första upplagan skapade fritt i huset under våren 2023. Andra verk har hittat till oss på sina egna vägar och vår ambition är att respektfullt omhänderta dessa verk under vår tid här i huset.

 

Här under samlar vi och presenterar fortlöpande bakgrundsberättelser kring verk, intervjuer med konstnärer som finns representerade i huset.

Klicka på verken för att få veta mer!

davidhijin.jpeg
Skärmavbild 2023-04-04 kl. 12.49.34.png

Bianca Barck
Autokorrekt
Avgångshallen

Svante Pettersson
Svart Hål
Baren

d76f1698-2f3d-4b86-b0e4-072dd198024b.jpg
bottom of page